BøgerDesign din have - udgivet i 2008 på Lindhart og Ringhof

Bogen er udsolgt fra forlaget, men kan lånes på biblioteket.

Lektørudtalelse:

Anvendelsesmuligheder/målgruppe/niveau
En fin vejlednings- og inspirationsbog i den mest grundlæggende af alle havediscipliner, udarbejdelse af haveplaner. Den fulde udnyttelse af bogen kræver en både intellektuel og praktisk indsats af læseren og senere en del arbejde i marken.

Beskrivelse
De to forfattere er fagligt på hjemmebane, og de fortæller i deres bog om det store arbejde, der ligger bag processen fra spirende idé til haveplan og færdig have. Der vejledes grundigt i det praktiske arbejde ved opmåling og tegnebord. Forskellige haveelementer og stilarter forklares, og læseren oplyses løbende om kilder til supplerende viden som havebesøg, egnet læsestof, hjemmesider og konsultation af fagfolk.

Sammenligning
Der findes vist ingen havebøger, der ikke omtaler haveplaner, som grundlaget for al ordentlig haveindretning. Her fokuseres der på det praktiske arbejde med udformningen af den gode haveplan, der tager hensyn til samspillet mellem hus, have og omgivelser. Vejledningen i den praktiske opmåling, planlægning af indholdselementer og selve instruktionen i selve udarbejdelsen af haveplanen mindes jeg ikke at have set bedre, og bogens havebilleder viser eksempler på det nyeste inden for havedesign, hvor der åbnes op for flere farver i bedene og haver med naturlignende beplantninger.

Samlet konklusion
En fornem, velfungerende og veltilrettelagt introduktion til haveindretningens elementer og værktøjer. For alle haveinteresserede, der vil kende til grundlaget bag al god havedesign, både til brug ved nyindretning og ved omlægning af ældre haver.

Lektør: Knud Weile


Design din have med højbede - udgivet i 2014 på forlaget NICE

Forfatter Nina Ewald
Foto: Nina Ewald m.fl.
Illustrationer Birgitte Busch
Havefaglig konsulent Birgitte BuschKlematis og klatreplanter

Havefaglig konsulent: Birgitte Busch
Oversat fra engelsk til dansk af Lars Thomas.
Aschehougs bog om klematis og klatreplanter - 2007
Originaltitel: Clematis & climbers
Lindhart og Ringhof


Pæoner

Havefaglig konsulent: Birgitte Busch
Forfatter: Susanna Widlundh
Aschehougs bog om pæoner - 2007
Lindhart og Ringhof

Ingen kommentarer:

Send en kommentar