17. december 2015

Fra historisk nedslidt have til moderne familie-uderum

Haven blev oprindeligt designet i 1914 af en af vores store havearkitekter G.N. Brandt. Hans egen have er åben for publikum i Ordrup.


Da familien overtog ejendommen, var haven tilgroet og forsømt, og man kun lige anede tidligere tiders berømte design. Haven trængte til at blive ført ind i det 21. århundrede og tilpasses en moderne families behov for et funktionelt uderum.Se videoen på YouTubeHaveplan anno 1914

Den oprindelige plan var udført i tidens ånd. Det var Skønvirke perioden og det naturligt landskablige, der var inspirationskilde til udformningen. 

Mulighed for at spadsere rundt i haven og indånde den friske luft var datidens form for daglig motion i de velstillede kredse.

Den nye haveplan


Det oprindelige layout med en sti hele vejen rundt i haven blev bibeholdt, med mulighed for afstikkere til forskellige haverum med hver sin funktion; opholdsplads, spiseplads, køkkenhave og blomsterhave samt en stor plæne til leg og solbadning.

Og selvom man nemt genkender det oprindelig design i den nye haveplan er udtrykket fuldstændig forandret. Moderne og nutidigt med et strejf af romantik - og smukt til den gamle villa.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar