4. december 2015

Hent inspiration i over 100 haveplaner

Haveplan - rækkehushave i Hillerød Fremover lægger jeg en af mine tidligere haveplaner op på bloggen en gang om ugen. Jeg håber, at de kan være til inspiration for jer, som gerne vil tegne og indrette jeres have selv. Jeg starter i alfabetisk rækkefølge (et sted skal jeg jo starte), og den første have bliver en mindre rækkehushave på Allekredsen i Hillerød tilbage i 2010. 

FØR: Forhaven

Bebyggelsen var helt ny og haven ubeplantet. Kunden ønskede en frodig og spændende have med masser af oplevelser hen over sæsonerne. Alle muligheder stod åbne.

Plan for forhaven

Forhaven
Forhaven blev indrettet med parkeringsplads til to biler, et område til tørring af tøj og en lille siddeplads afskærmet med planter og tæt på hoveddøren. Udhuset er en del af bebyggelsen, og da det er et enderækkehus, er der adgang fra forhaven om til baghaven. Langs huset foreslog jeg en pergola med blåregn og plads til en bænk, hvor udsigten ud over de åbne marker kan nydes.

Baghave
Ejeren kom fra en større have, og ville gerne skabe fornemmelsen af at kunne gå på opdagelse og ikke overskue hele den lille have på en gang. Haven blev derfor opdelt i rum, og der blev anlagt en sti, så man kan gå en tur rundt i haven. Udover terrassen som allerede var etableret ved huset, blev der etableret en sol plads med trædæk og en forsænket terrasse med plads til bord og stole.
FØR: Baghaven
Plan for baghaven

Der blev plantet lave interne bøgehække (1 m høje) og en sommerfuglebusk (2,5 m høj) så haven er opdelt og ikke helt synlig fra terrassen ved huset. Ved den forsænkede terrasse blev der plantet oktoberkirsebær, der fungerer som en levende parasol på en varm sommerdag. En vandkunst med rislende vand er integreret i terrassen, 2 højbede tæt på terrassen leverer farve, blomster og duft, og til højre for terrassen vokser masser af krydderurter til sommerens madlavning. Den eksisterende belægning blev fjernet og erstattet med smukke travertin sten fra Lithos i farven 'Walnut'.Moodboards med inspiration ti planter og materialer


Ingen kommentarer:

Send en kommentar